SHARE

Journa houdt je publieke portfolio automatisch up-to-date en brengt je netwerk op de hoogte van nieuw werk

Het bijhouden van een persoonlijke website loont voor journalisten. Als freelance journalist krijg je meer opdrachten als je online goed zichtbaar bent. En als journalist in vaste dienst kun je jouw waarde ook vergroten door online een netwerk op te bouwen. Dit is precies waar ons nieuwe journalistieke platform Journa je bij kan helpen, zonder dat dit ten koste gaat van de kostbare tijd die je vak kunt besteden.

Vraag nu een Journaprofiel aan

Het bijhouden van een eigen website als journalist loont, maar kost veel tijd. Naast tijd is er ook kennis nodig om een website te bouwen die jouw werk kan weergeven op de professionele manier die het verdient. Dit kun je natuurlijk uitbesteden aan een neefje die websites kan bouwen, maar dan gebeurt het niet altijd even mooi en consistent. Een professionele partij kan je vaak beter helpen, maar dan kunnen de kosten snel oplopen.

De worsteling van journalisten met het onderhouden van een goede website is duidelijk te zien in de cijfers. Uit ons eigen onderzoek onder 200 journalisten blijkt dat 33% een eigen website met een portfolio van hun werk heeft. Bij slechts 13% van de journalisten wordt de portfolio op de website daadwerkelijk up-to-date gehouden.

Enter Journa, een nieuw platform voor journalisten. Op Journa kunnen journalisten een profiel aanmaken en vervolgens zoekt Journa al het werk van de journalist van de afgelopen jaren bijeen en maakt hier een mooie portfolio site van. Journa houdt constant de media in de gaten en als er nieuw werk verschijnt wordt dat automatisch toegevoegd aan de portfolio. Iedereen kan de journalist volgen via zijn profiel en ontvangt dan automatisch een seintje zodra er nieuw werk van zijn of haar hand verschenen is.

Probeer Journa nu

Journalisten hebben uiteraard volledige controle over hun eigen Journaprofiel. Je bepaalt zelf welke artikelen extra aandacht verdienen en welke je liever niet in jouw portfolio toont. Als Journa artikelen gemist heeft kunnen die met de hand alsnog toegevoegd worden.

In tegenstelling tot een eigen website kost het geen tijd om een Journaprofiel bij te houden. Dat doet Journa automatisch voor je. Daarbovenop kan iedereen je volgen via jouw Journaprofiel door op volgen te klikken. Je volgers krijgen een seintje zodra je iets nieuws publiceert. Op die manier kun je zonder enige moeite een groeiend netwerk van volgers op de hoogte houden van je werk. Opdrachtgevers, collega’s, bronnen, lezers en fans weten op die manier altijd waar je mee bezig bent.

Journa is gratis voor journalisten. Momenteel is Journa echter nog in beta. Wil je Journa proberen?

Vraag hier een profiel aan

Source link

قالب وردپرس

The post Beste journalist, dit is waarom een profiel op Journa je meer oplevert dan je eigen website appeared first on Beat.Source link

قالب وردپرس

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here