SHARE


A DreamJo.bs cégek munkatársai mesélnek arról, mivel és hogyan dolgoznak. Az első megkérdezettük Füles Márta, az EU Edge CEO-ja. Nézd meg a céget a DreamJo.bs-on is!

 • Mivel foglalkozol jelenleg? 
  Az EU Edge CEO-ja vagyok. Társalapítója vagyok egy nemzetközi óvodának.
 • Hogyan dolgozol?
  Nagyon hektikusan. Hosszú listáim vannak a feladataimról, esetleg listák a listákról, amiket próbálok megoldani.
 • Milyen telefonod van? 
  iPhone 5s
 • Milyen gépet használsz? 
  MacBook Air
Márta gépe 

Mit csinálsz egy munkanapod során?
Nagyon eltérőek a napjaim. Fix pontok az életemben a hétfői operatív meeting és a keddi foci. 🙂

Olyan iparágban dolgozunk, ahol nagyon dinamikus a keretrendszer, nap mint nap változik minden, és napról napra okosabb mindenki.

Nekünk is rugalmasnak kell lennünk. Próbálunk amennyire lehet minden nap tanulni es jobb megoldásokat keresni a cég életében minden területen. Van, hogy napokat töltök különféle táblázatok társaságában home office-ban, máskor viszont 48 órás vidéki elvonulásra megyünk a cég stratégiai vezetésével, hogy jobban tudjunk a big picture-re koncentrálni és ne nehezedjen ránk a napi rutin. Néha ahhoz, hogy az ember más perspektívából lásson dolgokat, egyszerűbb, ha fizikailag is máshonnan nézi. Imádok emberekkel találkozni és embereket összekötni. Nagyon szeretek teljesen eltérő területeket kiválasztani és az ebből született ötleteimmel sokkolni a kollégáimat. Mindig is szerettem az ellentmondásos dolgokat. Imádok repülőn ülni! A legjobb ötleteim hosszú repülő utakon születnek. A fejlesztési dolgokon kívül szinte bármi tartozhat hozzám, ugyanakkor kollégáim sok terhet levesznek a vállamról.

Hogyan kerültél a jelenlegi pozíciódba?
A cégcsoport nagyon dinamikusan fejlődött az elmúlt időszakban. Határidős brókerként kerültem a cég pénzügyeinek élére, egy már akkor is főleg az amerikai piacra dolgozó csapatba. Az alapító tulajdonosok érdeklődése lassan olyan spin off-ok felé fordult, mint az egyik legjobb e-kereskedelmi termékajánló rendszer, a Scarab, amelyet pár év alatt egy szakmai befektető segítségével (Emarsys) ma már milliók használnak a világban, vagy az Aero Glass, ami egy zseniális okosszemüveg alkalmazás pilótáknak, melyre a cégcsoport olyan közvetlen EU-s forrásból nyert €1.1 millió támogatást, amelyet csak a pályázók 3%-a nyer meg és amivel jelenleg az Airbus BizLab accelerációs programjában vesznek részt. Az alapítók fokozatosan adtak egyre nagyobb feladatokat nekem és kollégáimnak. Nagyon sok dolog megváltozott a kezdetek óta, de pl. a deviza árfolyamokat még mindig elég sűrűn megnézem, és ha úgy érzem, nyitok egy két spekulatív pozíciót.

Füles Márta, az EU Edge vezetője.

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
Okos emberekkel dolgozni és nagyon sokféle dologgal foglalkozni. Minden nap új lehetőség és kihívás. Tulajdonképpen bármit megalkothatunk, a határ csak mi magunk vagyunk, viszont bármikor tudunk új arcokkal bővülni, ami a lehetőségeinket is kitágítja.… nincs határ…. Mit kívánhatnék még? 🙂

Milyen applikációk és szoftverek nélkül nem tudsz élni?
Calendar, Trello, Wunderlist, Slack

A tech-szférán belül mi izgat jelenleg a legjobban?
Érdekel a blockchain technológia es a smart contract-ok kozép távú sorsa.

Imádom a rengeteg elemezhető adatot es a mesterséges intelligenciát. Érdekel, hogy lehetne a big data segítségével pl. gyermeknevelési tanácsokat adni.

Szeretnék olyan területek között kapcsolatot teremteni, ami Pareto-hatékony változásokhoz vezet. Japánban nagyon népszerűek az idősek életét megkönnyítő IOT fejlesztések, ezt is egy nagyon hálás területnek tartom. Szeretném, ha a világban felhalmozódó tudást egyre jobb célokra tudnánk használni.

Régóta érlelődik bennem az a gondolat, hogy már annyi külföldön is sikeres magyar startup van, valamilyen szervezett formában ki kellene dolgoznunk javaslatokat, hogy hogyan lehet a magyar piacot olyanná tenni, ami segíti ezeknek a cégeknek a fejlődését. Közös javaslatok kellenek a munkaerő hiányra, képzésre, adózásra, stb. A cégek rengeteg jó külföldi példával találkoznak, tudnának értelmes javaslatokat tenni. Szeretnék idén ezzel is foglalkozni.

Hogyan követed a feladataidat?
Van egy drapp Molskine füzetem + Asana

Milyen az asztalod?
Zsuzsi kolléganőm azt mondta, hogy szívesen lefotózza az asztalomat…. Szerintem ez nem jó ötlet… 🙂 Azt mondják, hogy ahhoz, hogy az ember kreatív lehessen meg kell engednie magának egy kis rendetlenséget! Mondjuk úgy, hogy az asztalom rendkívüli! :)))

Mi volt a leghasznosabb szakmádba vágó könyv, és mit olvasol most? Nagyon nagy hatással volt rám Shawn Achortol a The Happiness Advantage. A pozitív pszichológia szerint a munkahelyi boldogság üzleti eredményességhez vezet. Én egy boldogság-felelős vagyok! 🙂 Jelenleg két könyvet olvasok: MESSY the power of disorder to transform our lives — Tim Harford, és Simply Brilliant — How Great Organizations Do Ordinary Things In Extraordinary Ways — William C. Taylor

Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?
Kockázás nélkül nincs üzlet 🙂

Kinek a válaszait szeretnéd itt olvasni?
 Szirtes Gabor / Realeyes

Szeretnéd megnézni, milyen az EU Edge-nél dolgozni? Nézd meg a senior frontedes, a senior backendes, vagy a QA pozíciójukat!

Source link

قالب وردپرس

The post Így dolgozunk Mi — Füles Márta, Eu Edge CEO – Dreamjobs — without bs – Medium appeared first on Beat.Source link

قالب وردپرس

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here